Aanleg Geestmerloo van start

Op vrijdag 18 oktober heeft wethouder F. Dijkman van de gemeente Alkmaar het officiële startsein voor de aanleg van Natuurpark Geestmerloo gegegeven. Natuurpark Geestmerloo gaat deel uitmaken van recreatiegebied Geestmerambacht.

In het natuurpark komen waterpartijen en een 6 meter hoge heuvel en wandelpaden, én een plek voor natuurbegraven. In het ontwerp is ruimte voor recreatie. Zo komt er een speciale zwemplek voor honden. Het park en de wijdere omgeving worden in de toekomst begraasd door schapen.

In het plan is verder een plek voor een natuurspeelplaats getekend. Om deze speelplaats een leuke, avontuurlijke en uitdagende plek te laten zijn voor de jongere bezoekers, gaat het recreatieschap aan de slag met een lesprogramma voor een aantal groepen van twee basisscholen uit de wijk Daalmeer.

In het voorjaar van 2020 zal het natuurpark klaar zijn en kunnen inwoners en recreanten er gebruik van maken. In de zomer wordt het ook mogelijk om een plekken uit te kiezen op de natuurbegraafplaats. De mogelijkheid om een plek bij voorinschrijving te reserveren bestaat nu al.

Geplaatst in Geestmerloo, Nieuws