De natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is een bijzonder project. De natuurbegraafplaats wordt in het natuurgebied Geestmerambacht nabij Alkmaar gerealiseerd.

 

Over Geestmerloo

Het idee om ook in Alkmaar een natuurbegraafplaats te beginnen is afkomstig van de conceptueel denker Charles Lourens. Hij wist het recreatieschap Geestmerambacht in 2014 te enthousiasmeren voor het plan om 24 hectare beschikbaar te stellen.

Geestmerloo is een samenwerkingsverband tussen Geestmerambacht, Dunweg Uitvaartzorg en Natuurbegraafplaatsen Van Waarde. Na een lange voorbereidingsperiode wordt in 2019 begonnen met de realisatie van de natuurbegraafplaats. In de zomer van 2020 wordt Geestmerloo geopend.

 

Stand van zaken

De komende maanden gaat er veel veranderen op Geestmerloo. Het ontwerp is gemaakt door landschapsarchitect Ada Wille. Dit is vervolgens in diverse sessies met verschillende partijen, waaronder omwonenden, besproken. Op dit moment worden de bestektekeningen gemaakt voordat met de aanleg begonnen kan worden.

Blijf op de hoogte via de pagina Stand van Zaken of natuurlijk via onze nieuwsbrief.

 

Foto & Video

De schoonheid van de natuur raakt ons elke dag weer en daarom maken we regelmatig foto’s.

Op onze fotopagina komen diverse foto-albums te staan over de ontwikkeling van de natuurbegraafplaats.

Hier vindt u ook een video die een impressie geeft van de natuurbegraafplaats.

Bekijk onze fotopagina

 

Voorzieningen

Als de natuurbegraafplaats straks voltooid is, kunt u gebruik maken van een mooie ceremonieruimte met een wijds uitzicht over het gebied. Hier kunnen gezelschappen van circa 120 mensen een uitvaart houden.

Verder komt er naast de schaapskooi een kantoorgebouw met ontvangstruimte voor informatiegesprekken en is er voldoende parkeergelegenheid. In het gebied worden meerdere bankjes geplaatst en de eilanden worden ontsloten door middel van bruggetjes.