De natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is een bijzonder project. De natuurbegraafplaats is in het natuurgebied Geestmerambacht nabij Alkmaar gerealiseerd.

 

Over Geestmerloo

Het idee om ook in Alkmaar een natuurbegraafplaats te beginnen is afkomstig van de conceptueel denker Charles Lourens. Hij wist het recreatieschap Geestmerambacht in 2014 te enthousiasmeren voor het plan om 24 hectare beschikbaar te stellen.

Geestmerloo is een samenwerkingsverband tussen Geestmerambacht, Dunweg Uitvaartzorg en Natuurbegraafplaatsen Van Waarde. Na een lange voorbereidingsperiode wordt in 2019 begonnen met de realisatie van de natuurbegraafplaats. In de zomer van 2020 is Geestmerloo geopend.

 

Geopend sinds zomer 2020

Sinds 15  juli bent u van harte welkom om onze natuurbegraafplaats te bezoeken. U kunt op deze website al heel veel informatie vinden. U kunt ook nog steeds een plek reserveren.

Laat u verrassen door de rust en opkomende natuur op deze unieke plek aan de rand van de stad Alkmaar.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

 

Foto & Video

De schoonheid van de natuur raakt ons elke dag weer en daarom maken we regelmatig foto’s.

Op onze fotopagina komen diverse foto-albums te staan over de ontwikkeling van de natuurbegraafplaats.

Hier vindt u ook een video die een impressie geeft van de natuurbegraafplaats.

Bekijk onze fotopagina

 

Voorzieningen

Als de natuurbegraafplaats straks voltooid is, kunt u gebruik maken van een mooie ceremonieruimte met een weids uitzicht over het gebied. Hier kunnen gezelschappen van circa 110 mensen een uitvaart houden.

Er is een ontvangsthuis voor informatiegesprekken en voldoende parkeergelegenheid. In het gebied zijn meerdere bankjes geplaatst. De eilanden zijn ontsloten door middel van bruggetjes.