Vlindergraf of Kindergraf

Als je een kind moet loslaten…

Niets is onnatuurlijker dan een natuurlijke rustplek (vlindergraf of kindergraf) kiezen voor een stilgeboren baby of een kind. Toch zijn er ouders die deze moeilijke keuze moeten maken. Veel te vroeg, soms nog voordat zij hun kind hebben leren kennen, moeten zij het jonge leven loslaten. Je kind loslaten, hoe doe je dat op een natuurbegraafplaats?

Vlindergraf voor stilgeboren baby’s

Vol verwachting uitkijken naar het nieuwe leven wordt soms ruw verstoord. Bij de eerste ontmoeting met het stilgeboren kindje moet al worden nagedacht over het afscheid. Een intens verdriet, dat niet kan worden verzacht. Maar een afscheid waar ruimte is voor liefde en leven en waar het bestaan van het kindje wordt erkend, kan wel troost en tastbare herinneringen bieden. 

Een vlindergraf op Natuurbegraafplaats Geestmerloo is een rustplekje voor een stilgeboren baby voor altijd. Ouders kiezen zelf de plek uit, bij het water of in het bos. Zij laten hun kindje fysiek los; de natuur neemt de zorg over. Hier kunnen zij altijd terugkomen en hun gedachten laten stromen. Een afscheidsbijeenkomst in huiselijke kring is ook mogelijk bij Geestmerloo

Een kindergraf

Voor kinderen tot en met twaalf jaar bieden wij een kindergraf. De ouders of andere dierbaren kiezen zelf een plekje in de vrije natuur. Dit is een rustplek voor altijd. Hun kind dragen zij mee in hun hart, maar laten zij fysiek los in het gras- of boslandschap. 

De natuur zorgt daarna voor het graf en dat is heel moeilijk. Want op een natuurbegraafplaats moet je écht loslaten. Er mogen bijvoorbeeld vanaf twee weken na het begraven geen bloemen meer worden neergelegd. Ook zie je hier geen brandende kaarsjes (vaak maken ouders thuis een altaartje). 

Maar er is wél een troostrijk plekje waar de blaadjes fluisteren en de wind je wangen streelt. Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere naasten kunnen hier, wanneer zij maar willen, naartoe om de rauwe, nieuwe werkelijkheid te verweven in hun bestaan. De natuur kijkt mee, zorgt mee en huilt mee. En onze medewerkers staan altijd klaar met een luisterend oor.

Voor onze tarieven kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

 

vlindergraf