Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Grafrecht voor altijd

Graven krijgen hier alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren.

In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door ecologische waarde uitgesloten voor graven. Het verstrooien van as is niet toegestaan op Geestmerloo, omdat dit schadelijk is voor de humuslaag in de natuur. U kunt de as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven.

Nu de natuurbegraafplaats geopend is, kunt u een laatste rustplaats uitzoeken. U kunt hiervoor een afspraak maken, maar het is ook mogelijk om via de website een plek te reserveren.

Dubbelgraf, familiegraf of herbegraven

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u twee plekken naast elkaar reserveren. Op sommige delen van Geestmerloo is het mogelijk om een dubbeldiep graf te reserveren. Ook is het mogelijk een familiegraf, voor vier of meer personen, te reserveren. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor of voor andere combinaties. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Geestmerloo.