Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Geestmerloo is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Graven krijgen hier alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Geestmerloo veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Geestmerloo

 

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een ambachtelijke kist gemaakt van hout. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

We vragen mensen om zo veel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een boomschijf met een bescheiden inscriptie.

Deze boomschijf bieden wij u kosteloos aan.

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Catering
Op Geestmerloo is catering in onze ceremonieruimte mogelijk.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. Geestmerloo werkt met alle uitvaartverzorgers in onze omgeving.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.