Voordelen natuurbegraven

Wat maakt natuurbegraven op Geestmerloo zo bijzonder? We hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

 

Behoud van natuur voor toekomstige generaties

Natuurbegraven is een mooie en duurzame manier van begraven. Na de begrafenis ontfermt de natuur zich over het graf, zodat dit na verloop van tijd weer één wordt met de omgeving.

Wij besteden veel zorg en aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en behoud van oorspronkelijke flora en fauna. De opbrengsten komen ten goede aan natuur- en bosbeheer, voor nu en later. Zo stellen we de toekomst van het bos veilig. Mensen die hier een plek reserveren dragen dus hun steentje bij aan behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

 

Grafrust voor altijd

Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo heeft u grafrust voor altijd. Elk graf blijf intact en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats reserveert u dus letterlijk voor onbepaalde tijd. Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren. En dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren.

Op een traditionele begraafplaats gaat de termijn van een grafrecht in zodra u reserveert en deze verloopt na een aantal jaren. Op Geestmerloo hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. U kunt dus met een gerust hart nu al een graf reserveren. Daarmee blijft nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst bespaard.

 

Alle ruimte voor persoonlijke invulling

U heeft letterlijk en figuurlijk alle vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats, de uitvaartceremonie en condoleance, zolang respect voor de overledenen en de natuur maar voorop staan.

Een betekenisvolle, passende afscheidsceremonie is een belangrijk begin van het rouwproces. Dat kan op veel manieren. Bij ons kunt u dit laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven. Mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond zijn bij ons welkom.

 

Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere gedenkplek in een prachtige omgeving . Hier kunt u uw dierbaren gedenken en ervaart u de troostende kracht van natuur op de manieren en momenten dat u wilt.

U hoeft het graf bovendien niet te onderhouden en geen zorgen te maken over het verlopen van grafrecht; dat is op Geestmerloo goed geregeld en voor onbepaalde tijd.

 

Eenmalig laag tarief

U betaalt eenmalig voor een plek met grafrecht voor altijd. Graven zijn gesitueerd op een ruime oppervlakte.

De tarieven voor een graf op Geestmerloo zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt mede doordat u geen onderhoudskosten heeft. Ook krijgt u niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument en verlenging van het grafrecht.

 

Online inschrijven

Het is mogelijk om via onze website een plek te reserveren op Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Lees meer over het reserveren van een graf