Herbegraven

Een nieuwe rustplek voor altijd in de natuur

Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo kan een dierbare worden herbegraven. Mensen kiezen hier soms voor als zij voor zichzelf een natuurgraf reserveren en op een dag herenigd willen zijn met hun overleden (en elders begraven) dierbare. Of uit praktische overweging, zodat er in de toekomst geen grafrecht meer verlengd hoeft te worden. Zo zijn er meer redenen te bedenken en herbegraven geeft uiteindelijk altijd rust. Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo is deze rust voor altijd. 

Wanneer u een herbegraving overweegt, helpen wij u graag op weg. We luisteren naar uw wensen en informeren u over onze mogelijkheden en de kosten. Ook helpen we u met het vinden van de juiste plek voor uw dierbare (en later misschien ook voor uzelf).  Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Herbegraven, wat komt daar bij kijken?

In Nederland kunt u een overledene minimaal tien jaar na de begrafenis herbegraven. Dat is de wettelijke grafrusttermijn. Uw naaste wordt op één en dezelfde dag opgegraven op de huidige begraafplaats, vervoerd en herbegraven op Natuurbegraafplaats Geestmerloo. U maakt bij beide begraafplaatsen een afspraak voor deze dag. Wilt u hierin ontzorgd worden? Een uitvaartverzorger helpt u graag.

De huidige begraafplaats en het transport

Het opgraven, de uitvaartkist en de nodige documenten worden geregeld via de gemeente van de huidige begraafplaats. Na het opgraven is er een nieuwe uitvaartkist nodig van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Afhankelijk van hoelang iemand al begraven ligt, is dit een normale kist of een kleiner formaat. Met een kleinere uitvaartkist kunt u zelf het vervoer organiseren. Het is ook mogelijk een rouwauto in te schakelen. De begraafplaats van herkomst of de uitvaartverzorger informeert u hier graag over.

Natuurlijke gedenkplek na opgraven en cremeren

Soms is er de voorkeur om een bestaand graf niet meer te verlengen en een overleden dierbare alsnog te laten cremeren. Op Geestmerloo is het mogelijk om een urn van natuurlijk afbreekbaar materiaal of de asresten in een urngraf te begraven. Ook hier kunt u een boomschijf plaatsen. Zo krijgt uw dierbare een mooie natuurlijke plek voor altijd.

Bij de natuurbegraafplaats 

Bij aankomst op Natuurbegraafplaats Geestmerloo staan wij klaar en begeleiden wij u zorgvuldig. Wij zorgen ervoor dat de herbegraving met aandacht en volgens uw wensen plaatsvindt. Als u dat prettig vindt, ligt er ook een boomschijf klaar die geplaatst kan worden. U heeft daarna een fijne, natuurlijke gedenkplek voor uw dierbare, voor altijd.