Begrafenis bezoeken

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats verschilt in meerdere opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf is bijvoorbeeld meestal een stuk langer dan op een andere begraafplaats.

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Geestmerloo is Nauertogt 21a in Koedijk. De meeste navigatiesystemen weten dit goed te vinden. Bij aankomst is de kans groot dat een parkeerhulp u helpt bij het vinden van een goede plek. Dicht bij het ontvangsthuis, zijn de parkeerplekken voor de naaste familie, maar ook voor minder validen. Ook de rouwauto rijdt door richting het ontvangsthuis. Hier wordt de kist of mand met de overledene op een baarwagen geplaatst.

Ceremonieruimte

De familie kan ervoor gekozen hebben om een ceremonie of nazit te houden in de ceremonieruimte. Deze bevindt zich in het ontvangsthuis en is van alle gemakken voorzien.

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is groter dan een reguliere begraafplaats. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van meer dan tien minuten zult maken. De paden op de natuurbegraafplaats zijn goed aangelegd, maar wandelschoenen zijn aan te raden. De wandeling naar het graf vindt vrijwel altijd plaats in stilte en gezamenlijkheid. Op de terugweg blijft de familie vaak wat langer bij het graf.

Bent u minder goed ter been?

Bij de meeste uitvaarten op Geestmerloo zijn vrijwilligers aanwezig om te assisteren. Deze vrijwilligers rijden in de stoet mee met een zogenaamde
e-car waar mensen die minder goed ter been zijn op kunnen plaatsnemen. Een uitvaartleider geeft van te voren aan ons door hoeveel mensen hier gebruik van moeten maken.