Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen grafmonumenten voor. Op Geestmerloo heeft u de keuze om een gedenkteken te plaatsen in de vorm van een boomschijf, of u kiest voor geen grafmarkering.

Boomschijf

Voor het markeren van een graf kunt u gebruik maken van een boomschijf met een inscriptie. De inscriptie op de boomschijven wordt met de hand gemaakt. Deze houten schijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo ook de vergankelijkheid van de mens.

De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf, deze bieden wij u kosteloos aan. Indien nabestaanden op den duur de boomschijf willen vervangen voor een nieuw exemplaar dan zijn hier wel kosten aan verbonden

Inscriptie

De inscriptie op de boomschijf wordt gemaakt door een lokale houtbewerkster. In verband met de grootte van de schijf zijn er maximaal 44 tekens mogelijk en eventueel een eenvoudig symbool als een hart of een vlinder. U kunt vooraf nadenken over de tekst voor de schijf, u kunt dit ook overlaten aan uw nabestaanden.

Coördinaten

Wandelaars hebben vaak niet eens door dat ze over een begraafplaats lopen. De graven gaan langzaam op in de natuur. Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te onderscheiden. Dankzij ons register met coördinaten is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden. Ook zonder een boomschijf kunnen we u altijd vertellen waar de laatste rustplaats van uw dierbare is.

Neem contact op

Tijdens een persoonlijk gesprek, al dan niet gecombineerd met een rondleiding over de begraafplaats, kunnen we u alles over Geestmerloo en natuurbegraven vertellen.

Plan een bezoek