Tarieven natuurbegraven

U kunt bij Geestmerloo op ieder moment een graf reserveren. De prijzen voor een graf op Natuurbegraafplaats Geestmerloo zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Ook krijgt u niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument. Voor een overzicht van alle kosten gaat u naar de tarievenkaart.

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd. U betaalt eenmalig aankoopkosten. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Geestmerloo. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. Op Geestmerloo is het mogelijk om plekken op de wal of op een van de twee eilanden te reserveren. Hier is een prijsverschil tussen.

Soort graf Wal Eilanden
Graf (1 persoon) € 4.250 € 5.000
Dubbel graf (2 personen)
(bij een dubbel graf worden de kisten boven elkaar begraven)
€ 7.500 € 8.500
Urngraf (1 urn) € 2.000 € 2.500
Dubbel urnengraf (2 urnen) € 3.000 € 3.500

Het verstrooien van as is niet toegestaan op Geestmerloo, omdat dit schadelijk is voor natuur. U kunt as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven. Een familiegraf is mogelijk, of een kindergraf met plek voor ouders ernaast, maar ook meerdere plekken naast elkaar. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing.

Betalingsregeling

Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo bestaat de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren. U verwerft op dat moment het eeuwigdurend grafrecht. De factuur voor het grafrecht wordt ook op dat moment verstuurd. Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen (dit geldt niet bij  inschrijving via de website). Bijvoorbeeld met een betalingsregeling van 10 jaar. Dit kunt u bij het reserveren van de plek aangeven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Begrafenis

Begraaftarief begraving € 695
Begraaftarief urn- of asbegraving € 375

Het begraaftarief is voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt een opslag van 50%.

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf bij Geestmerloo kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Ceremonieruimte

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ceremonieruimte. Deze kan gebruikt worden voor de ceremonie en/of condoleance. Er is plaats voor ongeveer 110 personen (80 zitplaatsen). Er zijn verschillende mogelijkheden in deze ruimte. We houden er van om u de rust en ruimte te bieden, dus de tijden hieronder zijn richttijden.

Weekdagen Weekend
Ceremonie vooraf (ca. 1,5 uur) € 530 € 795
Condoleance achteraf (ca. 2 uur) € 395 € 592,50
Combinatie ceremonie en condoleance  € 790 € 1185
Stalkamer incl. onbeperkt koffie/thee/water (min. 1 uur) max 15 personen.  € 75 per uur € 112,50 per uur

Interesse

Als u interesse heeft in een grafrecht op Natuurbegraafplaats Geestmerloo dan kunt u ons laten weten via ons interesseformulier. We nemen dan contact met u op om een informatiegesprek in te plannen. Als u daar niet op wil wachten, kunt u nu al bij online een plek reserveren.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.