Natuurbegraven

Een rustplaats voor altijd in de natuur van Noord Holland. Begraven in harmonie met natuur en milieu.

 

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Het lichaam wordt teruggegeven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurbegraafplaats Geestmerloo is de realisatie van nieuwe natuur. Door een natuurgraf te reserveren draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

Lees verder

 

Voordelen natuurbegraven

Wat maakt natuurbegraven op Geestmerloo zo bijzonder?

  • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
  • Nieuwe natuur in Noord-Holland
  • Grafrust voor altijd
  • Geen zorgen voor nabestaanden
  • Alle ruimte voor persoonlijke invulling
  • Eenmalig laag tarief

Lees meer over de voordelen

 

Tarieven

Het tarief voor een graf op Natuurbegraafplaats Geestmerloo is in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt onder andere doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Ook krijgt u niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument.

Bekijk de tarieven

 

Natuurgraf

De natuur ontfermt zich over de graven op Geestmerloo. Een graf in de natuur kent geen grafmonument zoals een zerk of kruis. Wel bieden wij een boomschijf aan waarop een tekst naar wens wordt gegraveerd. Deze wordt op het graf gelegd en gaat langzaam op in de natuur.

Meer lezen over graven op Geestmerloo

 

Cremeren en natuurbegraven

De natuur staat voorop bij Geestmerloo. Het verstrooien van as is echter niet goed voor de natuur, daarom hebben we geen strooiveld. Het is wel mogelijk om de as te begraven.

 

Online inschrijven

Het is mogelijk om via onze website een plek te reserveren op Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Lees meer over het reserveren van een graf