Programma Inspiratiedag 2023

Op zondag 17 september organiseren wij onze derde Inspiratiedag. Een overzicht van het programma vindt u hieronder.

11:00 uur

Start Inspiratiedag

11:00-16:00 uur

Ieder half uur een rondleiding

11:00-16:00 uur Expositie manden, kisten, urnen en wades & Inspiratiemarkt

11:30 uur

Demonstratie uitvaart door Dunweg Uitvaartzorg

13:00 uur

Demonstratie uitvaart door Leo Rijnja

14:30 uur

Demonstratie uitvaart door Pieter Dekker

16:00 uur  Einde

 

In de schuur

In de grote schuur bij de natuurbegraafplaats kunt u diverse rouwkisten, manden en wades bekijken die gebruikt kunnen worden op een natuurbegraafplaats. Onder andere De Wilgenstudio, Loop Living Cocoon™, en Emotiekist laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. 

Memorial Gedenktekens geeft u meer inzicht in het assortiment afbreekbare urnen. Er is meer keuze dan u denkt! 

José Glas van rouwdoeken.nl  toont haar collectie. Ze laat zien hoe u een rouwdoek kunt vouwen en dit mag u zelf ook proberen. 

Bij Suzanne van Rouwtroost kunt u meemaken wat rouwschilderen voor u kan doen. Pak een kwast en schilder mee onder begeleiding van Suzanne.

Suzanne Kuit-van der Loo presenteert haar boek “een stralende papa” aan u. Dit mooie boek met prachtige illustraties vertelt u het ontroerende verhaal over een elfenfamilie waarvan de papa-elf ziek wordt en sterft. Het verhaal is autobiografisch en laat zien hoe je verbinding kunt blijven voelen met degene die is overleden.

Onze huisfotografe Josje Toby heeft weer prachtige foto’s gemaakt afgelopen jaar. Een tiental hangen uitvergroot in de hal van onze ceremonieruimte. Bent u geïnteresseerd in een foto van haar? De collectie van vorig jaar kunt u bij ons verkrijgen. U geeft een bedrag waarvan u denkt dat het goed is. De opbrengst investeren wij in de natuur, bijvoorbeeld een insectenhotel.

Op natuurpark Geestmerloo vindt u het Bos der Omarming. Hier worden bomen geplant ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zij zijn op onze Inspiratiedag aanwezig om u hier meer over te vertellen. 

Heeft u onze natuurlijke maaimachines al eens gespot op de natuurbegraafplaats? Van de wol van onze schapen maakt Anneke Copier van De laatste jas wades. Zij laat het proces van wol tot laatste jas aan u zien. Een aantal van het wades vindt u ook in onze expositie.

Dunweg Uitvaartzorg vertelt u alles over hun Persoonlijke Service. In geval van  verlies of diefstal van belangrijke bankpassen, documenten of mobiele telefoons biedt deze service met één telefoontje de oplossing.

En er is nog veel meer te zien. Laat u inspireren!

Buiten

Bij droog weer is er buiten van alles te zien en te beleven. Op de parkeerplaats ziet u hoe het vervoer van een overledene anders kan: een bakfiets, een rouw Tesla of in een aangepast VW busje. Of heeft u weleens van een rouwbus gehoord? Uitvaartbus Nederland staat er ook met een bus die u kunt bezichtigen.

Bas van Nieuwburg is er ook dit jaar weer bij. Met Boomkisten.nl maakt hij natuurlijke uitvaartproducten. Hij neemt u graag mee in het proces tijdens een houtworkshop. 

Rondleidingen 

Tijdens de open dag geven we doorlopend rondleidingen. Een gids neemt u mee langs de verschillende plekken op de natuurbegraafplaats.

Loopt u liever niet in een groepje? We hebben een prima alternatief: de zelfstandige rondleiding. Bij het ontvangsthuis kunt u een route meekrijgen met tekst en uitleg over de natuurbegraafplaats. Heeft u na afloop nog steeds vragen? Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

De rondleidingen op deze dag zijn helaas niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn. Wij hebben slechts beperkte capaciteit in onze e-car. Mocht u zeker willen zijn van een rondleiding met e-car, dan verzoeken wij u een afspraak te maken om op een andere datum langs te komen. Dan hebben we alle tijd voor u.

Demonstraties

Natuurbegraven is een nieuw fenomeen in de provincie Noord-Holland. We krijgen veel vragen over hoe een natuurbegrafenis in z’n werk gaat. Daarom verzorgen drie uitvaartleiders uit de regio een demonstratie zodat u kunt ervaren hoe een begrafenis bij ons kan gaan. Om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur kunt u dit meemaken.

Troosthartjes & steentjes

Op onze Inspiratiedag bieden wij u de gelegenheid om een dierbare overledene te herdenken. Er liggen houten hartjes voor u klaar waarop u een naam of enkele woorden kunt schrijven. Deze hartjes hangen wij tussen de bomen op. Er zijn ook herinneringssteentjes die u kunt beschilderen. De steentjes leggen wij bij een boom. 

Er is meer!

Dit overzicht is niet volledig, er is nog veel meer. Luister naar de muzikanten onder het genot van een kopje koffie of thee en laat u inspireren!