Uit de tijd…

In de herfst van 2022 komen twee zusjes een bijzonder plekje uitkiezen voor hun moeder Annelies. Hun mama is maar kort ziek geweest en mocht een tijd van 71 jaar hier zijn. Het zoeken van een plekje voor hun moeder werd vanuit het hard denken al snel het zachte hart. Mama was er een beetje bij middels een libelle die om ze heen aan het bewegen was. Het mocht een weide plekje worden met bloemetjes, schapen en het liefst een bankje. Heel lief en zorgzaam liepen ze daar heen. De zusjes, samen met mama Libelle, die een stukje met ze mee vloog. We kwamen op een plek waar alles natuurlijk bij elkaar kwam. De Libelle had haar werk gedaan, ze bleef nog even hangen en nam, voordat ze weer verder ging, afscheid.

Op een zonnige Moederdag waren ze hier weer, de zusjes, samen met twee kleindochtertjes van Annelies. Helemaal samen, in dezelfde jurkjes, zittend op het kleedje waar ze ook altijd met oma op zaten. Genietend van een stukje brownie. Hondje kwispelend om haar plekje heen lopend. Wat een bijzonder liefdevol tafereel op het plekje bij het bankje waar haar kleinzoon zo af en toe nog eens een spelletje speelt. Het spelletje dat hij altijd met oma speelde. Hier gebeurt precies wat gebeuren mag. Dood en leven gaan hand in hand. De mama’s vieren samen met hun kinderen het leven en denken aan de tijd met hun mama.

Vol dankbaarheid en trots zitten ze daar. Vol bagage en rugzakken gevuld met verlies en ook met hoop. De hoop van de libelle. Annelies mocht een tijd van 71 jaar hier zijn, ging met haar tijd mee en is nu uit de tijd. Één van de dochters heeft misschien wel dankzij het verlies van haar mama, haar roeping gevonden. Ze gaat het team van Geestmerloo versterken. Hoe bijzonder kan het gaan. Dank je wel Annelies!

Jacco

Geplaatst in Columns, Geestmerloo, Nieuws