Omringd door schapen

Omringd door schapen

Er is een alleraardigst echtpaar om een plek te zoeken. Zij willen nog héél lang genieten van hun fijne leven, in hun mooie huis aan het water, maar ja. Het besef is daar dat ook hen wat kan overkomen. En dan is het wel zo fijn als er dingen geregeld zijn. Een plek voor altijd in de natuur van Geestmerloo, dat lijkt hen wel wat.

Ik ontvang ze met een kop koffie en een lekker stuk brownie en we kletsen. Ze vertellen dat ze beide in het onderwijs werken en dat ze houden van de natuur. Twee zoons hebben ze. Voor hen willen ze graag hun zaken goed regelen. Er zit geen druk achter, ze staan beide midden in het leven en de sfeer is gezellig. Mevrouw heeft al een mooie plek gezien, midden op één van onze eilanden. Ik bekijk onze digitale plattegrond en zie dat daar nog wel wat mooie plekjes zijn. 

Dus we gaan op pad. Ik neem mijn rugzak mee, met hamer, stift, meetlint en andere spullen die nodig zijn voor het uitzoeken van een plekje. Ook neem ik de Trimble mee. Een meetinstrument dat via GPS contact maakt met de digitale plattegrond van Geestmerloo. Ik kan dan ter plekke zien waar een plekje is.

We lopen babbelend en genietend van de nazomerse warmte naar het eiland. Daar blijkt dat precies op de gewenste plek onze kudde schapen heerlijk staat te knabbelen. Om de plek in te kunnen meten, zal ik de stroom van het hek af moeten halen. Dat lijkt goed te gaan, tot ik alsnog het verkeerde uiteinde vastpak en een oplawaai krijg. Au. De mensen hebben niks door, ik laat niks merken. Behalve de schrik is er weinig aan de hand. 

Ik klim nogal stuntelig over het hek heen en meet de plek in. Het echtpaar blijft aan de andere kant staan. De schapen groeperen zich echter om me heen. De grootste schurkt gezellig tegen me aan en ik mag haar uitgebreid aaien over haar kop en haar dikke wollige vacht. De man en de vrouw vinden het prachtig en maken foto’s. De plek is snel ingemeten, maar dan zie ik dat ik schapenpoep aan mijn handen heb. Onopvallend wil ik ze afvegen aan een stuk gras, maar dat blijken stekelige distels te zijn. Weer au. 

Wat ik maar wil zeggen: geen dag wordt ooit hetzelfde als je op Geestmerloo werkt. 

Maureen

N.B. De schapen zijn nu naar huis. In het voorjaar, als er weer genoeg te grazen voor ze is, komen de schapen weer terug!

Geplaatst in Alle berichten, Columns, Geestmerloo, Natuur