Naastenliefde

Een graf op een natuurbegraafplaats, dat kies je in eerste instantie uit liefde voor de natuur. Omdat je zelf, bij leven, enorm geniet van de natuur en dat een toepasselijke plek vindt voor hierna. Maar heel veel mensen die hier hun laatste rustplek kiezen, doen dat óók uit liefde voor hun dierbaren. 

Het ontzorgt namelijk enorm. Dat begint al in die loodzware week meteen na het (onverwachte) verlies van iemand: wanneer bekend is wat de wensen zijn, dan geeft dat acute rust. Er hoeft niet nagedacht worden over begraven of cremeren. En er hoeft daarna niet getwijfeld te worden of de juiste beslissing wel is genomen. Er komt echt ruimte voor het afscheid.

Maar het ontzorgt na heel veel jaren nog steeds. Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo geldt grafrust voor altijd. Dat betekent: geen verlenging van grafrechten, geen onderhoud van een grafsteen, laat staan na twintig jaar de enorme lastige keuze om een graf op te heffen of niet….. Het graf is er voor altijd.

Dat is voor veel mensen de reden om hier een plek uit te kiezen. Het geeft hen rust dat het hun naasten in de toekomst ook rust gaat geven.

Wij zeggen daarom ook wel eens: een plekje uitzoeken op Geestmerloo is een daad van naastenliefde…

Maureen

Geplaatst in Alle berichten, Columns, Geestmerloo, Natuur