Een wijde blik

Kees Schravemade is vaak te vinden op Geestmerloo. Hij bezoekt het plekje van zijn lieve vrouw Bea en maakt graag een wandeling door het gebied. Wat dit voor hem betekent heeft hij opgeschreven in de volgende column:

“Als je een rondje loopt over Natuurbegraafplaats Geestmerloo dan kan het niet anders dat je een gevoel krijgt van warmte. De prachtige wilde natuur onderga je als een warme deken.

Je kunt twee rondjes lopen. Eén over de heuvel, waar je een mooi vergezicht hebt over het geheel. Je kunt ook de andere kant op lopen. Je loopt dan langs de natuurspeeltuin met mooie houten speeltoestellen. Verderop kom je langs het “Bos der Omarming”, waar ouders een boom kunnen planten ter nagedachtenis aan hun overleden kind. Je passeert het labyrint gemaakt van stenen. Er staan bankjes en je hebt een mooi uitzicht over de geplante bomen en een wijde blik over de natuurbegraafplaats.

Mijn kleindochter heeft ook een baby verloren, een meisje, dat vlak voor haar geboorte overleed. Voor dit meisje gaan haar ouders ook een boom planten.

Als je een stukje verder loopt kom je vanzelf weer bij de ingang van de natuurbegraafplaats. Ik loop dan weer verder naar het graf waar mijn vrouw is begraven. Ze ligt op het kleine eiland, met uitzicht over het water en in de verte de duinen. En ook met uitzicht op het Bos der Omarming. 

Een wijde blik op natuur en herinnering. Oma en achterkleindochter in herinnering dicht bij elkaar. Hoe mooi is dat op deze bijzondere plek?”

Kees Schravemade

Geplaatst in Alle berichten, Columns, Geestmerloo, Natuur