Een nieuw leven

Geen einde maar een nieuw begin. Dat staat op de boomschijf van Irene. Op 7 juli 2021 moest zij het leven loslaten. Enkele dagen later, na een ingetogen en liefdevol afscheid, werd zij door haar dierbaren naar haar rustplaats tussen de bloemetjes gebracht. Daar levert zij nu een waardevolle bijdrage aan de natuur, die onbekommerd, onbedoeld en ongehinderd, haar helende werk verricht. 

Toch is het flink wennen voor haar man Arie. Juist nu het ruim een jaar geleden is, lijkt het gemis nog altijd groter te worden. Hij komt dan ook graag en heel regelmatig bij het plekje van Irene. Daar laat hij zich telkens weer verrassen door de natuur die nooit stil staat. Hij laat de uitbundige, kleurrijke bloemenzee zijn gebroken hart kussen en een beetje lijmen. Prachtig, maar heel moeilijk.

De boomschijf werd door de maanden heen minder goed zichtbaar en de letters vervaagden wat, maar tegelijkertijd groeide er een ongeboren kindje: hun derde kleinkind. Geen einde, maar een nieuw begin: de natuur nam dit wel heel letterlijk. En hoe bijzonder: op 7 juli 2022 werd Yenthe Adriana Irene geboren. Precies een jaar nadat haar oma zich uit het leven terugtrok. Een nieuw leven staat op haar geboortekaartje. Een kleindochter, vernoemd naar haar. Dat zou Irene mooi hebben gevonden. Arie wil daar, namens haar, zo lang en zoveel mogelijk van genieten.

Maureen

Geplaatst in Alle berichten, Columns, Geestmerloo