Werkbezoek wethouder

Wethouder Nieuwenhuizen brengt werkbezoek aan natuurbegraafplaats Geestmerloo

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen van gemeente Langedijk bracht onlangs samen met Siebe Bakker van Recreatieschap Geestmerambacht een werkbezoek aan de natuurbegraafplaats Geestmerloo. De heren kregen een uitgebreide rondleiding over de begraafplaats en konden met eigen ogen zien hoe de natuur verweven is in het dna van de begraafplaats.

De natuurbegraafplaats Geestmerloo ligt aan de zuidkant van het recreatie- en natuurpark Geestmerambacht. De begraafplaats, waar de natuur leidend is, opende de poorten in de zomer van 2020. De verkoop van de graven loopt goed. “Onze natuurbegraafplaats voorziet duidelijk in een behoefte in Noord-Holland,” aldus Alexander van der Pijl, directeur van Geestmerloo.  “We zijn de eerste en enige natuurbegraafplaats in de provincie. Mensen kunnen zich hier midden in de natuur laten begraven. Ze kiezen zelf de plek, zoals in de buurt van water of bij een mooie boom.”

De gasten kregen tijdens het werkbezoek een rondleiding over de 11 hectare tellende begraafplaats, keken binnen bij de sfeervolle ceremonieruimte/ontvangsthuis en namen ook een kijkje bij de uilen- en vleermuiskasten aan zijkant van het gebouw. Ook bezochten de wethouder en de vertegenwoordiger van het recreatieschap in de loods een expositie van Charon Uitvaartbegeleiding met opbaringen/opstellingen. Na afloop van het werkbezoek genoten zij van een brownie van de BrownieHemel, die ook geserveerd kan worden bij een uitvaart. 

Wethouder Nieuwenhuizen keek zijn ogen uit tijdens het werkbezoek aan Geestmerloo. “Ik ben onder de indruk van de begraafplaats en de belangstelling die er voor is.” Hij roemde de natuurlijke inrichting van de natuurbegraafplaats. “Er is hier veel oog voor de natuur en biodiversiteit. Niet alleen in de inrichting van het terrein en de materialen die hiervoor gebruikt zijn, maar ook door bijvoorbeeld de aanwezigheid van de vogel- en vleermuiskasten en het houden van bijen.”

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Nieuws