Troost door Hemelse Brownie

‘Chocola is voedsel voor de ziel.’ Deze uitspraak van de overleden echtgenote van schrijver Tim Overdiek is één van onze bezoeksters bijgebleven. Zij heeft al twee keer getrakteerd op de Hemelse Brownies van de Browniehemel die wij bij Geestmerloo heel graag serveren. 

Zoet na guur

De eerste keer was afgelopen winter, toen zij haar lieve partner bij ons te rusten moest leggen. Het was een koude, gure dag en de wind had vrij spel aan de oevers van het eiland. Het deerde haar niet. Zij nam uitgebreid de tijd tijdens dit afscheid van haar geliefde. Sprak bij het graf haar innige dankbaarheid uit voor de fijne jaren samen…

Daarna kwam zij met de naaste kring van familie en vrienden samen in onze afscheidsruimte. Zij wilde daar iets zoets bij eten. Iets troostrijks. Dus koos ze voor de Hemelse Brownie. Deze brownies zijn smeuïg en grote brokken witte en bruine chocola. Zij worden met liefde en alleen met eerlijke (Fairtrade) ingrediënten gemaakt door Paula Paternostre uit Heiloo. “De naam ‘Hemels’ is dubbel toepasselijk. Ze waren heerlijk en hielpen opwarmen na zo’n moeilijke moment.”

Troost voor de gebroken ziel

Ontzettend dankbaar is onze cliënte voor alle steun die zij en haar partner ontvingen tijdens het ziekbed en na het overlijden. Zij wilde dit graag persoonlijk uiten, maar het was niet te doen om iedereen zelf te bezoeken. “Ik heb contact opgenomen met Paula van De Browniehemel en iemand gevonden om de brownies langs alle adressen te brengen.”

Deze tweede traktatie bood veel verbinding, vertelt ze: “Ik ontving foto’s met lachende gezichten en dat was fijn. Het verdriet en gemis zijn er. Maar chocola biedt de gebroken ziel troost. Écht….”

Foto: Iwan Bronkhorst
Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Nieuws