Stand van zaken

De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt aan de natuurbegraafplaats. Er is ongeveer 120.000 kubieke meter grond verzet en in de nieuwe grond hebben zowel jonge als oudere bomen een plek gekregen. Langs de boorden van het water steken de eerste pluimpjes riet en lisdodde omhoog en zelfs de gele lis bloeit al. De natuur krijgt en neemt nu alle ruimte. Nog even en dan kunt u wandelen over de slingerende paden…

Verschillende vogels weten hun weg al te vinden naar onze natuurbegraafplaats. Jonge zwaluwen scheren over het water om te leren hoe zij al vliegend kunnen drinken uit het meer. Dit gaat weleens mis en dan zie je een jonge zwaluw kopje onder gaan, een mooi gezicht!

De koekoek laat van zich horen en er zijn roodborsttapuiten en strandlopertjes gespot. In onze brievenbus was zelfs een nestje gebouwd. Om maar aan te geven dat de vogels zich al aardig thuis voelen bij ons!

Openstelling sinds 15 juli

Sinds 15 juli bent u van harte welkom om onze natuurbegraafplaats te bezoeken. Ook kunt u op onze website al heel veel informatie vinden. U kunt daar nog steeds een plek reserveren.

U mag op eigen gelegenheid de begraafplaats bezoeken. Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de begraafplaats adviseren wij u om een afspraak met ons te maken. Tijdens een informatief gesprek of een rondleiding vertellen wij u alles over deze prachtige locatie en de voordelen van natuurbegraven.

Laat u verrassen door de rust en opkomende natuur op deze unieke plek aan de rand van de stad Alkmaar.

Zodra dat weer mag, organiseren wij rondleidingen voor groepen en open dagen op Geestmerloo.  Wij kijken uit naar de feestelijke publieksopening die in het najaar gepland staat. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten van Natuurbegraafplaats Geestermerloo? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Interesse in Geestmerloo?

Overweegt u om een laatste rustplaats te kiezen op Natuurbegraafplaats Geestmerloo?
Maak uw interesse kenbaar