Puber op Geestmerloo

“Het is hier helemaal niet eng”

Geestmerloo trekt bezoekers van alle leeftijden en zij komen met allerlei verschillende redenen naar onze prachtige natuurbegraafplaats. Zo ook Floor (15), dochter van één van onze medewerkers. Zij vertelt over haar bezoek aan Geestmerloo.

“Ik wist dat mama op een begraafplaats in de natuur werkt, maar dacht dan aan een donker bos met allemaal grafstenen. Wel spannend of zo. Maar in het echt is het heel anders. Het is een groot veld met een heuvel en allemaal jonge boompjes. Er is ook een vijver met eilandjes. Het is er ook helemaal niet donker, juist heel licht en je ziet geen enkele grafsteen. Toen ik de begraafplaats opliep, zag ik meteen een graf. Maar dan is het meer een berg zand in het gras met een houten schijf erop. Eerst is dat best gek, maar ik vond het al snel normaal.” 

Schattige schapen

“Toen we verder liepen, zagen we nog meer plekken waar mensen begraven liggen. Je ziet ook veel bloemen waar mensen net begraven zijn. Maar sommige graven zijn bijna niet meer te zien, doordat er gras overheen is gegroeid. Ze zeggen dat iemand wordt opgenomen door de natuur en nu snap ik wat ze bedoelen. Wel mooi eigenlijk. Als één van mijn familieleden hier begraven zou worden, zou ik dat wel fijn vinden. Want je kan hier mooi wandelen en het uitzicht is tof. Er staan ook schattige schapen. De dood en het leven van de jonge natuur en de mensen die hier wandelen, komen hier mooi samen. Er is zelfs een speeltuin. Helemaal niet eng dus.” 

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Natuur, Nieuws