Programma

Op 26 september 2020 bent u van harte welkom op de officiële publieksopening van Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Hieronder vindt u het volledige programma.

10:00 uur Start open dag
10:00 – 16:00 uur Ceremonieruimte open voor bezichtiging
10:00 – 16:00 uur Expositie kisten, manden, wades en urnen
10:00 – 16:00 uur Ieder half uur een rondleiding
11:00 uur Demonstratie graven graf
12:00 uur Demonstratie graven urngraf
13:00 uur Demonstratie begraving
14:00 uur Demonstratie urnbegraving
15:00 uur Demonstratie begraving
16:00 uur Demonstratie sluiten graf
16:30 uur Afsluiting

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave van het programma met plattegrond.

Kisten, wades, manden & rouwdoeken

In de grote schuur bij de natuurbegraafplaats kunt u diverse rouwkisten, manden en lijkwades bekijken die gebruikt kunnen worden op een natuurbegraafplaats. José Glas toont haar collectie rouwdoeken. Bij een begrafenis op een natuurbegraafplaats zijn alleen natuurlijke materialen toegestaan die goed kunnen worden opgenomen door de natuur. Dat geldt zowel voor de kist als voor de kleding die de overledene draagt.

Rondleidingen

Tijdens de open dag geven we doorlopend rondleidingen voor kleine groepjes mensen. We houden de groepjes klein, zodat we goed afstand kunnen houden. Een gids neemt u mee langs de verschillende plekken op de natuurbegraafplaats.

Loopt u liever niet in een groepje? We hebben een prima alternatief: de zelfstandige rondleiding. Bij het ontvangsthuis kunt u een route meekrijgen met tekst en uitleg over de natuurbegraafplaats. Heeft u na afloop nog steeds vragen? Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

De rondleidingen op deze dag zijn helaas niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn. Wij hebben slechts beperkte capaciteit in onze e-car. Mocht u zeker willen zijn van een rondleiding met e-car, dan verzoeken wij u een afspraak te maken om op een andere datum langs te komen. Dan hebben we alle tijd voor u.

Bos der Omarming

Tegenover de natuurbegraafplaats kunt u het Bos der Omarming vinden. Een bijzondere plek waar nabestaanden van overleden kinderen ter herinnering een boom kunnen planten. Het Bos der Omarming is een aparte stichting, maar tijdens onze openingsdag is de stichting aanwezig in hun bos om u tekst en uitleg te geven.

Demonstraties

Natuurbegraven is een nieuw fenomeen in de provincie Noord-Holland. Geestmerloo is zelfs de eerste natuurbegraafplaats in het westen van Nederland. We krijgen veel vragen over hoe een natuurbegrafenis in z’n werk gaat. Daarom verzorgen we een aantal demonstraties, van het openen tot het sluiten van het graf. Bovendien laten we zien hoe een urnbegraving verloopt.

Aanmelden

Met oog op de coronamaatregelen, vragen we u om zich aan te melden voor deze publieksopening. U kunt zich hieronder aanmelden.

Aanmelden Inspiratiedag 12 september 2021

GL_evenement