Luisterwandeling

Nieuwe beleving

Activiteiten zoals excursies en rondleidingen zijn helaas nog niet toegestaan maar daar hebben de samenwerkende Natuurbegraafplaatsen van Waarde, waar Geestmerloo een onderdeel van is,  nu een oplossing voor gevonden; de luisterwandeling.

Bezoekers kunnen met hun eigen smartphone een rondleiding over de natuurbegraafplaats volgen. Op verschillende plekken vertelt een lokale gids over de historie, het natuurgebied en de gedachte achter natuurbegraven. Ook het geluid van verschillende vogels maakt deel uit van de audiotour. Het doel van de luisterwandeling is om op een veilige manier dichter bij de natuur te komen.

Een wandeling over de begraafplaats krijgt zo een hele nieuwe beleving. Wij willen het liefst mensen rondleiden en vertellen over de natuur maar dat mag nog even niet. Op deze manier kunnen wij toch ons verhaal delen op een veilige manier.

De luisterwandeling start bij het informatiebord. Na meer informatie gehoord te hebben over het ontvangsthuis, de ceremonieruimte en de bijzondere ginkgo op het pleintje loopt u een rondje om het meer en eindigt op het tweede eiland.

Hoe u de wandeling kunt beluisteren via uw smartphone leest u hier.

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Geestmerloo, Natuur, Nieuws