Inspiratiedag groot succes

Afgelopen zondag zette Natuurbegraafplaats Geestmerloo voor de derde keer alle deuren open. Belangstellenden konden meelopen met één van de rondleidingen, slenteren langs de kraampjes van de Inspiratiemarkt en op de expositie zien hoe je op natuurlijke wijze begraven kunt worden. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een stukje Hemelse Brownie werd er geluisterd naar de muziek en zang van diverse muzikanten.

Wat extra veel belangstelling trok waren de drie demonstratie begravingen. Dunweg Uitvaartzorg, Leo Rijnja Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging Pieter Dekker verzorgden op hun eigen wijze een begraving in de natuur. Van de aankomst van de overledene tot het laten dalen van de kist, de bezoekers konden het helemaal ervaren. “Ondanks dat je weet dat het gespeeld is, voelt het toch heel echt” vertelde een bezoekster, “je bent meteen in de sfeer”.

Ook na de Inspiratiedag kunt u een wandeling maken op de natuurbegraafplaats. Of een afspraak maken voor een vrijblijvend informatiegesprek. De expositie in onze schuur is het hele jaar door te bezichtigen. Meelopen met een rondleiding op elke eerste en derde zondag van de maand behoort ook tot de mogelijkheden.

Kijk ook eens in onze agenda voor lezingen, workshops of andere leuke evenementen.

Foto’s: Afterlife Afscheidsfotografie

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Geestmerloo, Natuur, Nieuws