De viervoeter geniet op Geestmerloo

Uitgestrekte grasvelden, zwemmende eenden en jong bos… Geestmerloo is een super fijn gebied voor de hond. We zien heel wat cocker spaniels, beagles, herdershonden en border collies hier vrolijk ronddartelen. Een mooi gezicht!

Elke viervoeter is hier van harte welkom, maar dan wel aangelijnd. Hoe uitnodigend het gebied ook is om de hond eens even lekker te laten draven: het is niet toegestaan.

Geestmerloo is een recreatiegebied met een heel bijzonder karakter: we zijn een natuurbegraafplaats. In het veld en in het bos hebben inmiddels heel wat personen een laatste rustplaats gekregen. Mens en dier respecteren die grafrust door op de paden te blijven. Rennende honden, over de graven heen? Dat is niet wat we willen.

Daarnaast creëren we hier nieuwe natuur die tot in de lengte van jaren blijft bestaan. We gaan daar uiterst voorzichtig mee om. Wist u dat in uitwerpselen van honden ook veel suikers en chemicaliën zitten? Die zijn schadelijk voor onze kwetsbare plantjes en bomen. Daarom ruimt u vanzelfsprekend de uitwerpselen van uw trouwe viervoeter op. 

Wilt u uw hond los toch laten lopen? Aan de westkant van ons terrein is een speciaal veld daarvoor. Uw hond kan daar lekker rennen en op de natuurbegraafplaats weer aan de lijn.

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Natuur