Natuurwandeling voor nabestaanden

Datum: dinsdag 23 juli 2024 - 10.00-11.30

Op dinsdagochtend 23 juli geven natuurgids Annemarie van ’t Hoenderdal en rouwbegeleider Marja Ligterink een wandeling op natuurbegraafplaats Geestmerloo. De wandeling heeft een ontspannen karakter: door te wandelen ben je in beweging en in de natuur. Je kunt meedoen met de stiltemomenten of in gesprek gaan met iemand die ook een dierbare heeft verloren. Annemarie vertelt al wandelend over de natuur op deze prachtige plek.

In de natuur vind je veel symboliek als het gaat over verlies en rouw. Het is volop zomer en dan kunnen we ons verheugen op een witte waas van wilde peen, maar als je nu vandaag gaat kijken zien we het wit en geel van het walstro. Met zijn prachtige fijne bloementjes en vierkantige stengels en om nog maar niet te praten van de mooie gele bloemen van de rolklaver en de veldlathyrus. Overal bovenuit zie je de gele pastinaken en kale jonker, je ziet ze al van verre. Weelderige grassen in bloei, sieren de randen met daarin de paarse kopjes van
de akkerdistel. Zo mooi van kleur en met een grote aantrekkingskracht voor insecten. Maar pas op voor de bladeren, die zijn niet voor de poes. Net als het leven met zijn vele geluksmomenten en o zo vele scherpe kanten.

De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop drinken we een kop koffie en praten nog een half uur na.
Er zijn geen kosten aan verbonden. We verzamelen bij de hoofdingang.
Opgave bij:
Annemarie: annemarie_vth@hotmail.com of
Marja: marja@marjaligterink.nl