Natuurwandeling voor nabestaanden

Datum: dinsdag 09 april 2024 - 10.00 uur

Op dinsdagochtend 9 april geven natuurgids Annemarie van ’t Hoenderdal en rouwbegeleider Marja Ligterink een wandeling op Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

De wandeling heeft een ontspannen karakter: door te wandelen ben je in beweging en in de natuur. Je kunt meedoen met de stiltemomenten tijdens de wandeling of in gesprek gaan met iemand die ook een dierbare heeft verloren. Annemarie vertelt al wandelend iets over de natuur op deze prachtige plek.

In de natuur vind je veel symboliek als het gaat over verlies en rouw. April is aangebroken en zoals de meeste die het spreekwoord wel kennen: aprilletje zoet geeft nog weleens een witte hoed.
Ondanks de grillige temperatuur zie je dat er vele bomen en struiken uitlopen. De hazelaar, populier en els hebben hun bloei al gehad en ontvouwen hun bladeren. Wilgen zitten vol katjes, mannelijke en vrouwelijke en aan de slootkant staat het klein hoefblad vol gele bloementjes of witte pluis de aandacht te trekken. Er valt veel te ontdekken in de lente!

De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop drinken we een kop koffie en praten nog een half uur na. Er zijn geen kosten aan verbonden. We verzamelen bij de hoofdingang.

Opgave bij:
Annemarie: annemarie_vth@hotmail.com
Marja: marja@marjaligterink.nl