15 oktober Lezing Natuurbegraafplaats

De eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland is een feit. Deze wordt bij Alkmaar gerealiseerd.

Natuurbegraven is een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Steeds meer mensen kiezen hiervoor.

Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven gaat een graf op in de natuur. Het graf is eeuwigdurend. Een mooie manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur.

Uw plek vastleggen

De afgelopen jaren is Alexander van der Pijl, directeur Dunweg Uitvaartzorg, druk bezig geweest om Geestmerloo van de grond te krijgen. Hoewel we ons laatste afscheid natuurlijk nog ver voor ons uit schuiven, blijkt in de praktijk dat het mensen wél veel gemoedsrust geeft om nu al na te denken over hoe dat einde er dan uit moet gaan zien. En zelf al een en ander te regelen. “Het geeft een goed gevoel, dat die mensen daadwerkelijk hun plekje in de natuur kunnen vastleggen”, aldus Alexander.

Natuurpark Geestmerloo

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is een bijzonder project. De natuurbegraafplaats wordt in het natuurgebied Geestmerambacht nabij Alkmaar gerealiseerd. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt, bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd.
Dit najaar wordt begonnen met de aanleg en vanaf 2020 kan men midden in de natuur worden begraven.

Meer weten? Kom naar de lezing

Op dinsdag 15 oktober organiseert Spierings & Dunweg Uitvaartzorg een lezing over Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Tijdens de lezing wordt besproken wat een natuurbegraafplaats is en wat de diverse opties zijn. Er is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. U kunt zich inschrijven via de website (spieringsendunweg.nl/lezing-natuurbegraafplaats) of via 020 – 618 47 71 .

De avond begint om 20.00 uur in Afscheidshuis Amsterdam, Eudorinastraat 6, 1035 VE te Amsterdam.

Wij zien u graag op dinsdag 15 oktober.

Geplaatst in Activiteiten, Geestmerloo