Wij zijn genomineerd voor de NHN BusinessawardsStem op Geestmerloo

Vakjury nomineert Geestmerloo wegens bijdrage aan natuur, klimaat en samenleving

Hier, bij Geestmerloo, hebben wij nieuwe natuur gecreëerd die wij met veel liefde verzorgen. De stad stopt hier -letterlijk- en gaat over in een stil natuurpark, dat voor altijd blijft bestaan. Dat doen we op een groene, energiezuinige manier, waarbij iedereen welkom is, ongeacht geloof of afkomst. Deze aanpak wordt nu beloond met een nominatie voor de NHN Business Awards. Als Natuurbegraafplaats Geestmerloo deze mooie prijs wint, zal natuurbegraven voor meer mensen bekend en bereikbaar worden.

Award voor inspirerende ondernemers
De NHN Business Awards worden jaarlijks uitgereikt aan inspirerende ondernemers. Natuurbegraafplaats Geestmerloo is genomineerd voor deze prijs binnen het thema maatschappelijk ondernemen. De jury waardeert Geestmerloo voor het creëren van nieuwe natuur, de groene bedrijfsvoering en de inclusieve aanpak.

Rustplek voor altijd
Geestmerloo is een bijzondere natuurbegraafplaats. Mensen kunnen hier een rustplek uitkiezen voor altijd. Voor henzelf of hun overleden dierbare. Hier krijgen mensen alle ruimte om afscheid te nemen en te rouwen. Het is een fijne, lichte plek om naar terug te keren. Te overdenken. Acceptatie en vrede kunnen hier een weg vinden. Dat heeft een positieve uitwerking op het welbevinden van de nabestaanden en daarmee de maatschappij. Wij merken dat nabestaanden het fijn vinden om na een afscheid terug te komen. Bij ons is er alle ruimte voor hun verdriet.

Groen en energiezuinig
Op Geestmerloo wordt nauwelijks energie verbruikt. Wij hebben schapen als maaimachines en gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen. Zo vind je bij ons geen grafmonumenten. Wel kun je een boomschijf met inscriptie op het graf leggen. In de loop van de jaren gaat deze boomschijf, net als een graf, op in de natuur. De gelden die wij ontvangen gaan voor een groot deel naar onze stichting. Deze stichting zorgt ervoor dat Geestmerloo voor altijd groen en onderhouden blijft.

Ruimte voor iedereen
Geestmerloo is voor iedereen. Dus gewoon wandelen of spelen in de natuurspeeltuin kan hier ook. Wij geloven: leven en dood zijn onlosmakelijk verbonden. Ook binnen ons eigen team van medewerkers en vrijwilligers vinden we het belangrijk dat mensen zich welkom voelen. Zo is er ruimte voor mensen die langzaam terugkeren naar hun werkzaam leven na een periode van afwezigheid. En wat dacht u van onze Simon? Hij maakte op zijn 61e een prachtige carrièreswitch van autoverkoper naar relatiebeheerder.

Stemt u ook?
Wij zijn heel trots op onze nominatie en u kunt ons helpen! Zet Natuurbegraafplaats Geestmerloo in het zonnetje door op ons te stemmen. Bedankt voor uw steun!

Daarom. Stem hier op ons.

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Natuur, Nieuws