Een heel bijzonder moment

Onderstaande tekst ontvingen wij van Kees en Gon. Zij kwamen op een mooie dag bij ons langs. Er was tijd en ruimte om meteen een plekje met ze uit te zoeken. Een fijne ontmoeting met dit lieve echtpaar.

“Op een mooie zomerse dag besloten wij om een bezoek te brengen aan de natuurbegraafplaats. Bij aankomst werden we begroet op een prachtig uitzicht op een glooiend landschap met jonge boompjes. We waren op zoek naar een mooie plek die later van  ons zou zijn als plek van rust en stilte na ons overlijden.

Terwijl wij door het landschap liepen, merkten we een ekster op die ons van een afstandje volgde. De vogel leek nieuwsgierig en volgde ons op de voet terwijl wij in alle rust en stilte door de gebied wandelden. Het was alsof hij ons de weg wees, en ons bracht naar die ene plek waar wij naar op zoek waren.

Na een tijdje te hebben gelopen, kwamen we bij een open plek waar de zon prachtig scheen.
Er heerste rust en vrede daar. De ekster bleef in de buurt en keek toe terwijl wij in gedachten elkaars wens deelden. Toen wij daar stonden kwam de ekster dichterbij. Hij keek nauwlettend toe terwijl wij aan het overleggen waren over hoe mooi het hier is. Het was een bijzonder moment, alsof de ekster deel uitmaakte van onze gedachten.

Na een tijdje besloten we om verder te gaan. Maar tot onze verbazing bleef de ekster ons volgen. Hij vloog van boom naar boom en liet zich af en toe op de grond vallen om te pikken naar insecten. Het was alsof hij ons niet wilde verlaten. Toen wij de natuurbegraafplaats verlieten, keek de ekster nog even toe terwijl we weg reden. Het was een bijzonder moment dat we niet snel zullen vergeten.

We hebben de symboliek van de ekster opgezocht en die vertelde ons dat hij ons wilde begeleiden op onze reis naar een nieuwe dimensie. Het heeft ons aan het denken gezet en we zijn overtuigd van onze goede keuze daar gedaan. Wie weet komt de ekster de volgende keer ons weer begroeten als we de natuurbegraafplaats weer bezoeken.”

Kees en Gon van Heeringen

Geplaatst in Alle berichten, Columns, Geestmerloo, Natuur