Welkom schaapjes!

Aankomend weekend verwelkomen wij 25 schapen op Geestmerloo. Deze Schoonebeker schapen grazen ons gras kort. Dat scheelt weer maaien met de grasmaaier. Zo onderhouden wij onze natuur op biologische wijze.

Grazen op de begraafplaats

De schapen houden ons gras kort op de plaatsen waar nog geen begravingen zijn geweest. Ze worden bij elkaar gehouden door een hekwerk dat verplaatsbaar is. Als het gras kort genoeg is, wordt het hekwerk verplaatst en kunnen de schapen verder grazen op nieuw gras. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat u een plekje uit komt zoeken tussen de schapen! Schapenhouders Cindy en Monique verzorgen de schapen voor ons.

De cirkel is rond

Kent u het cradle to cradle principe? Kort uitgelegd: na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product. Van de vacht die van de schapen afkomt willen wij wol laten spinnen. De wol wordt gekleurd door plantjes die kleurstoffen afgeven. Deze plantjes groeien op Geestmerloo. Van de gekleurde wol kunnen rouwdoeken worden gemaakt. Zo kunt u straks begraven worden in een rouwdoek die afkomt van de schapen die op Geestmerloo rond lopen. Een mooie gedachte toch?

 

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Natuur, Nieuws