Maak kennis met Maureen

Maureen is relatiebeheerder op Geestmerloo. Ze helpt mensen met het uitzoeken van een plekje, voert informatiegesprekken en assisteert bij uitvaarten. Daarnaast is ze zeer secuur in het doen van de financiële administratie. Ook het schrijven van columns en artikelen doet zij niet onverdienstelijk. Heel frequent ziet u prachtige schrijfsels van haar hand op onze website en socials voorbij komen.

“Bij Natuurbegraafplaats Geestmerloo zit ik helemaal op mijn plek. In mijn functie als Relatiebeheerder komt voor mij alles samen wat ik hiervoor aan ervaring heb opgedaan. Altijd al had ik een bepaald gevoel van betekenis kunnen en willen bieden op een moeilijk moment in een mensenleven. Sterven: dat doet niet alleen de overledene, ook de mens om hem of haar heen komt op een belangrijk kruispunt in het leven. Op dat moment bieden wat nodig is, vind ik fijn om te doen.”

Werken in de natuur
“Hiervoor was ik uitvaartbegeleider en volgde ik al met veel interesse dit bijzondere project in Noord-Holland. Na overlijden voorgoed opgenomen worden in een mooi natuurgebied… en nabestaanden een fijne plek bieden om naar terug te keren. Dat leek me een prachtig concept. Makkelijk is een afscheid nooit, maar troost kan zo wel geboden worden. Bovendien ben ik zelf een enorme natuurliefhebber en leek het me heel oké om een standplaats te hebben op zo’n mooie plek.”

Fijn team
“Het is nog geen dag tegengevallen. Vanaf de eerste dag zijn we hier als hecht team aan het opbouwen geweest. We hebben met de eerste belangstellenden op de piepjonge eilanden plekken uitgezocht, de eerste begravingen begeleid en de gebouwen steeds verder ingericht. Ondertussen draaien we op volle kracht, met veel aanloop, vragen van geïnteresseerden en de nodige afscheidsdiensten.”

Iedereen kan zijn verhaal kwijt
“Geen dag is hetzelfde en we hebben nog zoveel ideeën. Er zijn bijen, schaapjes, en we willen op weg gaan naar mensen die niet bij ons kunnen komen. Maar bovenal bieden we hier elke dag een zeer gastvrije plek voor een ieder, die om zijn eigen redenen, bij ons komt…”

 

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo