40.000 jonge boompjes

Op de natuurbegraafplaats zijn 40.000 jonge bomen geplant. Er zijn veel verschillende soorten bomen te vinden zodat er straks een prachtig gevarieerd bos ontstaat.

De veldesdoorn is snelgroeiend en is straks te herkennen aan de dichte sterk vertakte kroon. Het is de enige esdoorn die ook in Spanje voorkomt en wordt dus ook wel Spaanse aak genoemd. De bladeren die de vorm van een uitgespreide hand hebben, zijn aan de onderkant donkergroen, aan de bovenkant blauwgroen, soms roodachtig. In het najaar kleuren zij goudgeel.

Belangrijk voor biodiversiteit

Als de hazelaar bloeit zijn er ‘katjes’ te zien aan de takken. De eerste katjes zijn al gespot! De hazelaar is een belangrijke voedselbron voor bijen en andere vroeg vliegende insecten vanwege de vroege bloei.

De wilgen groeien hard en zijn geliefd bij bijen en hommels. Dit is belangrijk voor de biodiversiteit op onze natuurbegraafplaats. Biodiversiteit is een parapluterm voor alle verschillende soorten die wij op aarde hebben. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Biodiversiteit zorgt voor schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat. Het levert ook voedsel en grondstoffen die ervoor zorgen dat wij kunnen bestaan.

Het duurt nog een tijd voordat er een volwaardig bos te zien is. Nu zijn het nog dunne takjes die de grond uit steken. Maar over een jaar kunnen die dunne takjes al 2 meter hoog zijn! Voel u welkom om te komen kijken hoe de natuur zich hier ontwikkeld.

Geplaatst in Geestmerloo, Natuur, NieuwsTagged