Maak kennis met Menno de Boer

Wij stellen graag in de nieuwsbrieven onze medewerkers voor. Groenbeheerder en natuurliefhebber Menno de Boer (50) bijt het spits af. Hij is getrouwd en heeft een nog thuiswonende zoon.

 

Groenbeheerder? Vertel!

“Hiervoor was ik hovenier. Dat werk is mooi om te doen en ik kon heel erg mijn liefde voor groen erin kwijt. Alleen je ziet nooit echt het eindresultaat. Bovendien werk je telkens aan andere opdrachten en op andere plekken. Dat nomadische en ook Spartaanse bestaan was niet echt iets voor mij. Als Groenbeheerder bij Natuurbegraafplaats Geestmerloo zit ik wat dat betreft écht op mijn plek. Dit is mijn basis. Vanaf de start in juni van het afgelopen jaar verzorg ik hier de flora en fauna en dat ziet er elke dag weer anders uit.”

Hoe ziet je dag eruit?

“Het grootste deel van de dag ben ik buiten. Het is onze visie dat we de natuur hier zoveel mogelijk haar gang laten gaan. Het gebied is nog heel jong en dat levert veel mooie verrassingen op. Onverwacht veel kruidgewassen en wilde bloemen, maar ook vogels die hier in no time een broedplaats en toevluchtsoord hebben gevonden. Ik hou alles in de gaten en voer beheer uit waar nodig. Grasmaaien bijvoorbeeld. Ook zijn we bijvoorbeeld nog bezig graspaden aan te leggen. Maar ik verzorg ook graven, het nameten van graflocaties en ik assisteer bij begravingen. Ook klus ik in en om de gebouwen: er is altijd wel iets te doen.”

Heb je veel contact met bezoekers?

“Gelukkig wel! Ik ben een echt mensenmens, met veel interesse in biologie en die breng ik graag over. Als ik buiten aan het werk ben, word ik heel vaak aangesproken. Mensen willen van alles weten over natuurbegraven, maar ook over de natuur zelf en de omgeving. Ik sta ze graag te woord, één van de leukste dingen van mijn werk. Dat heb ik overgehouden aan ruim twintig jaar voor de klas staan.”

Wat vind je mooi aan dit werk?

“We hebben een fijn team, dat heel soepel samenwerkt. Samen staan we altijd paraat voor de bezoekers en familie; hen ontzorgen is voor ons het belangrijkst. Dat dat zeer gewaardeerd wordt, zien we terug in de grote dankbaarheid. Onze kracht is maatwerk en een waardevol afscheid verzorgen. Dat is prachtig werk om te mogen doen.”

Geplaatst in Alle berichten, Geestmerloo, Nieuws